2018-03-03
朗豪坊開左間好吸睛嘅新餐廳,星期六晚六點幾人流未算太多,唔洗等位最啱我,哈哈笑主題,隔離的egg眼鏡店應該都是同一間舖來的,眼鏡店做埋cafe,雖然兩者好似沒有關係🤔,但都幾特別吖。餐牌上菜式雖然不多,但就好多都好吸引,結果由小食開始到甜品我都一一有叫,太滿足了😂,加上價錢都好吸引,一點也不貴。首先點左蜜香雞翼配薯條,雞翼好好味呀,好甜好濃的蜜糖味,熱辣辣,仲有薯條沙律菜跟埋。虎蝦意粉味道恰到好處,虎蝦煎香了,爽口彈牙厚切牛扒份量適中,煎至6-7成熟,有肉汁,不錯。勁大杯芒果芭菲杯,加埋呢個甜品實在大滿足,好有層次,雪糕中夾著蜂蜜蛋糕,蜂蜜味超香甜,I like,中層仲有朱古力脆波,底部有芒果啫喱中和返,不會太甜。朱古力芭菲同樣都係好有層次,中間夾著蜂蜜蛋糕、焦糖爆谷及咖啡味啫喱。咖啡雖然飲唔出焦糖味,不過咖啡濃度剛好,淡淡的鮮奶味搭夠,好香滑。
仲有薯條沙律菜跟埋。
虎蝦意粉味道恰到好處,虎蝦煎香了,爽口彈牙
厚切牛扒份量適中,煎至6-7成熟,有肉汁,不錯。