今日同家人食完晚餐後,約左女朋友去食松記,一去到個時,間店就已經好熱鬧,我地坐左樓梯口位置,我地睇見得2個員工一男一女,男員工就成個超人甘,跑上跑落,而女個個就糸甘點外賣,加上男員工重要好年輕,做part time 個種,見到都感到慘,我地等左一陣,就叫左6寶湯丸,同一個豆腐花配紅豆沙,落完單後發現唔記得加湯丸,就唔好意思甘叫佢落反,男員工都没怪我地麻烦,重好好笑容,就糸男員工落去拎糖水時,就俾一個女人大聲鬧,好大聲,就糸因為我地湯丸遲左落,男員工行上黎個時都幾唔happy,我地都明白,都感到內疚,不過佢好快就没事,繼續服務顧客,不過我地個豆腐花配紅豆沙加湯丸就等左好耐,叫左男員工追下,佢都感到唔好意思,即刻去左追,等左半個鐘左右終於上左,好感動,6寶同豆腐花配紅豆沙都一般,不過遇着甘好服務態度員,已经好好了,二個員工管理樓面,重要甘熱鬧甘忙都可以保持良好服務,值得鼓掌,最後,我地都見到頭先鬧男員工個個女人,年纪少少老,帶眼镜,行上黎當面用粗口鬧男員工(糸唔糸玩x死人),十分無禮,樓面都做餐死,重要俾人甘鬧,真糸好無家教。最後我地都感謝男員工,佢都好謙虛甘講呢d糸本份,無論如何都好,都要讚下d員工態度好好,除左個位女人外,不過糖水就可以接受。
2016-12-21
30 分鐘 (堂食)