2024-05-05 540 瀏覽
星期六晚8點半去到,同朋友一直用正常速度食嘢飲嘢,食到10點叫多枝啤酒,枱面都係得返5塊肉左右,應該15分鐘內會食晒飲晒所有嘢走人 。當時舖頭入面得返我地一枱客,但員工從來無提過last order等等 。點知10點零5分果陣,員工突然走嚟開到冷氣勁大,真係勁大風咁直吹住我地,吹到枱面tissue都一嘢吹晒落地果種 。我地忍唔住問佢地可唔可以熄細啲冷氣,同埋表示頭先冷氣一直正常,點解要無啦啦教大佢吹住我地 。員工話要搵人嚟整冷氣所以要開大佢,真係完全不能理解 。之後當時三位員工出咗去舖頭外面食煙,其間一直用不友善眼神望返入嚟,我地都驚阻人收工,結果啤酒飲咗幾啖都放棄,10點3就埋單走人 。埋單時我地問佢地呢度幾點閂門,原來係10點3 last order,11點閂門 。即係我地根本完全無阻到佢地收工,只不過somehow當時得返我地一枱客,佢地為咗想我地快啲走就開大冷氣吹住我地,仲黑口黑面咁對我地 。食物已經無幾年前咁好食,而家連態度都差成咁,真係睇唔到有咩理由再幫襯 。
2024-05-04