2019-12-21
叫佢攞幾隻碟,態度好似欠咗佢咁然後有三杯飲品好耐都未到,催第一次嗰陣有個女人黑晒面話拎緊出嚟。等左10分鐘之後都仲未拎到,然後催第二次,佢又話拎緊出嚟,完全唔明點解拎左10分鐘都未拎到。如果真係未整好,咪同客人講幫你跟跟囉,重點係佢全程黑面,好似殺咗佢全家咁。當時有一半場係比一大班包左食聖誕餐,我同朋友都留意到佢對個堆人態度反而好好,對其他人就好差。有客人啱啱到想拎位,個女人一句冇枱啦,就打發啲客人,但明明就有好多空枱,又冇同客人解釋啲枱係已經俾人book咗,又得個客人好迷惘咁企喺度等,feel 到個客人都對個女人態度好唔滿意。到最尾埋單,完全冇講過一句多謝,找返錢嗰陣,態度仲好差咁問: 邊位呀?!真係聽到我O晒嘴。總括來講,嘢食整得幾好食都無用,態度咁差搵鬼幫襯咩,朋友們都好嬲,話以後唔會再幫襯呢間野。我冇試過寫食評,但真係忍唔住想話俾大家聽。上述我講嘅只係針對其中一個女侍應,但一個員工嘅態度已經會好影響客人對餐廳嘅感覺。