2023-03-12 485 瀏覽
我哋一行八人入去食飯,分咗兩張四人枱,但係喺隔離所以都OK,就開始點餐,點餐前因為冷氣風太大,我就叫職員可唔可以調細一啲,點知佢直程熄咗部冷氣,但係我覺得還可以就由佢,跟住我同朋友各自分開兩張枱都點咗兩個湯底,佢就同我哋講:「你哋係加埋只得兩個湯底架咋喎」態度已經係唔太好,咁我哋就話係咪可以加錢,佢就答:「加$18囉」,跟住我哋就話咁好啦㗎啦,但係跟住睇到一個麻辣湯底,打算轉之際佢就語氣極差話:「嗰個係另一樣嘢嚟㗎喎要加$30,同你哋呢個套餐唔同」!完全冇解釋有咩唔同,咁我哋都算啦照舊四個湯底。點知佢將兩張枱嘅湯底掉轉咗放,我哋就話可唔可以調返轉擺錯咗,佢竟然同我哋講:「你哋掉位啦,你哋兩張枱啲人對調咪得囉 」但係當一刻我哋已經食緊的前菜同埋飲緊嘢,佢竟然命令式要求客人對調都唔幫我調返兩個湯底,仲要係超級冇禮貌咁同我哋講,跟住我同朋友就同佢理論一番,冇理由佢唔幫我調湯底要我哋全部人掉位,最後佢幫我攞起其中一張枱兩個湯底,但係同時間另一張枱已經有兩個湯底,佢仲點樣對調呢😑?根本上佢全心玩嘢🙄其實佢係咪只係將一個攞起同另一個先對調,再將另一個攞起再對調已經搞掂啦,跟住最後係有另一個男職員過

根本上佢全心玩嘢🙄其實佢係咪只係將一個攞起同另一個先對調,再將另一個攞起再對調已經搞掂啦,跟住最後係有另一個男職員過嚟問發生咩事,佢幫我哋搞掂,另一位女職員就話佢講嘢不嬲冇尾音,但係佢唔止冇尾音仲係好冇禮貌🙄
跟住我哋食到中途突然間又要我哋其中一個小朋友起身去度高,唔明白點解一入門口唔度左高先或者埋單出去先度高呢,呢間嘢啲職員都幾奇怪🤔
另外嘢食方面,只有一種牛喺入口比較林,但係都冇牛味,其他都係咬唔到,刺身應該唔新鮮,返到去即刻肚痾,我哋已經係澳洲和牛餐,加埋一每人都$410 ,但依啲質素真係太差🫣

我哋平均每人$410