2021-06-24 1127 瀏覽
一行四人,有一位朋友去左攞位先,點知待應聽錯左做八位,因為一直空唔到咁大張枱,就俾哂啲位後面嘅飛先。我哋三個到左諗住問下等候時間先發現呢個烏龍,白白浪費左等候嘅時間,如果唔係都唔知食唔食得成。仲要依家只可以食到10點,大大縮少左飯聚時間。搞左半個鐘可以入啦,我哋已經預先寫好哂要食咩,一入就落單。叫左個熱鍋、紅糖磁粑同酸菜魚,明明寫左紅糖磁粑後上,但第一道就上左,咁個刻我哋肚又餓又費事浪費就算數啦。食得出佢應該係即炸嘅,外層脆,但內層又保持到煙韌熱辣辣,唔會炸到硬左一舊。之後上熱鍋,我哋叫左大辣,佢個麻辣都唔可以睇少,辣到落喉嚨同胃,不過對食得辣嘅人黎講係過癮嘅,但都要一路飲野解辣,佢有啲大大杯差唔多成500ml嘅野飲可以嗌,可以同fd share或獨食都得。不過略嫌個鍋有啲太乾,尤其係我最愛嘅腐竹同肥腸,有幾次差啲乾到吞唔落卡住左喺喉嚨,肥腸仲好多時得翻個皮,冇左啲肥膏,完全係缺失左個精粹。由於前兩樣都好快上菜,但酸菜魚就遲遲都未上菜,於是我哋check單,點知原來冇落到。明明落單個時侍應覆左一次單,點知都係漏咗,仲要嘢飲都上錯咗,服務質素真係要改進下先得,我哋呢枱都錯左四次啦。唔知係
紅糖磁粑

自選麻辣熱鍋

唔知係咪個熱鍋叫得太辣,酸菜魚我哋叫中辣都唔係咁食得出辣味。不過啲魚肉都算嫩滑,粗薯粉都吸湯,個湯就咁飲都唔會得死咸嘅味精味,唔錯嘅。但因為遲左落單加上就黎夠鐘關門,所以都食得有少少趕,有啲掃興。
酸菜魚加粉條
2021-06-18
40 分鐘 (堂食)
酸菜魚加粉條