2020-11-30
openrice睇到收凌晨2點,晚上10:52去到見到好似收野收得七七八八,所以禮貌地問一句:「想問係咪收舖啦?收幾點呀?」,費事阻到人收工。然後,有個帶眼鏡講野唔鹹唔淡既女員工就問食乜。我諗佢可能聽唔到我問所以我就問多次收幾點,之後佢就已經燥底唔耐煩話:「你食乜呀直接嗌啦!外賣定堂食呀!」見佢咁既態度仲要根本無答過我問題,我都自問燥左咁答佢:「堂食呀!睇都未睇點嗌呀!」之後佢就講句類似堂食就坐啦睇完快啲嗌啦既說話,我就正式燥左咁答佢:「就係問你地收幾點,就快收我就唔嗌啦!」最後另外個女同事就打圓場,都算幾有禮貌咁答我收11點,睇下你想堂食定外賣就盡快落單啦。最後我無食到就走左。希望貴店可以對員工既服務態度進行下檢討同反省。本身見係黃店先捨近求遠過黎幫襯,都未遇過黃店可以咁差既服務態度。可能因為想收工所以想趕人走特登咁既態度啦,你咁既態度又真係成功趕走左我既。但其實好多時啲客問得收幾點其實都係費事阻到人收工先問,特別係後生仔女(唔係歧視成年人,只係以前返飲食,後生問得既通常都係)。希望貴店既員工唔好見後生見係手足就覺得對方一定會盲撐,服務幾衰野食幾差都無所謂,覺得一定唔會比手足投訴或負
希望貴店既員工唔好見後生見係手足就覺得對方一定會盲撐,服務幾衰野食幾差都無所謂,覺得一定唔會比手足投訴或負評。
貴店既食物質素好唔好,我無機會品嚐,亦唔打算再黎品嚐。我亦無機會體會員工質素有無改進,但希望真係檢討下啲服務態度,否則長久落去再告急真係唔係無原因,因為真係唔只會得失一兩個客人咁少。
最後希望睇到食評既大家記得:依間收晚上11點。
建議唔好10點半後光顧了(外賣都係)。一來費事你地比人趕你走(未知我堂食定外賣已經開始態度差),二來阻人收工真係唔太好。