2018-01-01 1956 瀏覽
聖誕節同女友黎赤柱行下影下相,晚上諗住食埋先走人,於是openrice睇下有冇邊間推介,見到呢間食評唔差,於是就試下。一入去見唔到有waiter,諗住可能忙行開左,等多兩等,終於見到人係廚房行出黎,點知佢好似完全見我唔到咁,我已經企係正中間,要去到過左幾10秒佢先好似見到我存在,問我幾位(果到真係好細,無可能見我唔到)。一坐低比左張紙我,上面寫住xmas大餐,然後話今日除左呢張紙,就淨係得牆上既野食ok都冇問題,反正都揀到野食過得去,唔覺太好食,只係未去到好難食,個是日例湯幾有蝦味,幾好飲pizza都好重海鮮味,但餅底好乾好硬但成餐飯我覺得最有問題係2位員工,由我入去企係正中間佢要用幾10秒先發現我企左係到已經知道。員工1:有小小上年紀,手腳慢員工2:好似是但係街到搵個人黎做臨記咁,完全唔清楚餐廳運作,問親佢野都係叫人問另一位以下幾點係我成程飯見到既問題。1. 個lobby係經常性冇人,因為2位員工(一開頭仲要得一位)係經常入廚房拎野,一拎就唔見成分鐘,想問野拎野經常搵唔到人。2. 食食下開始多人,見到有新客人黎,又係由得人地係門口等左勁耐,要個客走到埋黎先去問幾位。3. 之後又有第2

ok都冇問題,反正都揀到

pizza都好重海鮮味,但餅底好乾好硬
海鮮pizza

員工1:有小小上年紀,手腳慢

以下幾點係我成程飯見到既問題。

3. 之後又有第2台客黎到,佢地book左枱結果係要企係門口等好耐,我既感覺係餐廳完全冇一早留定枱比人,安排好差,有人黎就由佢地入黎坐,完全冇諗之後有冇人book到枱,搞到book左都係要等位

4. 成程飯我覺得2位waiter每次只可以focus係一台客到,超過一個人問野佢地都好似handle唔到咁,大佬呀做waiter就係要眼看四方,隨時有多過一台客問你野,你答唔到人野至少都講聲唔好意思請等等,而唔係完全唔理其他人舉手

5. 我一路食一路心諗咁既服務遲早出事,結果說時遲那時快,就係我食完之際已經見到有人入黎投訴
我所見到既成件事應該係:
呢個女客人話佢一早book左台,亦都問清楚25號係咪可以散叫返平時既食物,唔係得聖誕大餐既野食,而餐廳係電話到應承左話有,點知黎到得返牆上既野食,同埋張紙仔既聖誕大餐揀,於是個客咪黎質問佢地
員工2例牌彈個波比員工1,但員工1似乎都唔係好記得,所以ee哦哦講左2句就冇理到個客,由得個客企係到罵,甚至個客話要去消委會到投訴佢地都唔理,跟住員工2終於答左句“你應該今日再打黎問呀嘛“,老實講,d咁既回答同態度比著係我真係會即場hi佢auntie,果位客人算好態度

下次請我都唔會再食
2017-12-25
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
聖誕節