2006-09-03
與哥哥兩個月前的晚飯約會,到現在才有機會!一早做定research,必定要令今晚的我們滿足!因為哥哥在附近返工,所以選擇了一個近他的地方,不要他辛苦呢!我們6點多d到,已經有唔少人0係入邊d位住緊,見到咁多人等,心諗一定唔錯啦!=)因為要等哥哥,所以到左6點半已經多人到要0係出面排隊,好彩我地好快就有位,仲要係卡位,個位好正!因為可以近住個迴轉,而張台又可以多d空間!好開心~呢到d員工好齊心,一有客人入去就會大聲歡迎,哈哈!不過聽得到令我覺得好煩!呢到大多數都係以壽司為主,冇咩其他野食,,同魚壽司同一集團。所以今晚都係食壽司為主呢!三文魚、玉子、三文魚子、墨魚等等,佢呢到d壽司係創新壽司,用基本壽司既魚生加上自創既材料醬料,令原本既傳統壽司變左身!顧客會冇咁悶~今晚就impressive既係佢地既溫泉蛋烏東,超好味呀!好彈牙,好有口感,d sauce整得好野味!一杯仔既份量實在太少,唔夠喉呀!仲有軟殼蟹沙律,家姐話有蟹既鮮味,d沙律菜完全係經過process,有晒醬料,而唔係就咁鋪上去就算,所以都好好味呀!呢間店鋪特別之處仲有無端端個師傅會敲下頭上個鐘,之後就話有咩特價,講完就會有勁多
一早做定research,必定要令今晚的我們滿足!
因為可以近住個迴轉,而張台又可以多d空間!好開心~
所以今晚都係食壽司為主呢!
呢間店鋪特別之處仲有無端端個師傅會敲下頭上個鐘,之後就話有咩特價,講完就會有勁多人叫自己台號,當佢敲第2下既時候,代表已經無左個優惠啦,之後叫既人都唔會有呢個優惠,我覺得好正!
個feel好好,有得食又有得玩下,哈哈!
走果時全部人同你bye bye!幾好~~~
不過食既野種類唔太多,希望以後會有多d野揀~而bar上既sushi種類亦唔夠多,要自己落order至有~唔落order就逼住食d貴價野,其他都ok既。野食過得去~雖然唔係非常outstanding,但我有機會都會再去食的=)