2018-11-18
週日中午揀咗安娜,好耐無黎,門口同內裝都係一模一樣,時光倒流二十年都一絲不變😮😮望下週圍,大廳頂個圓燈應該係同讀書年代一樣,仲有個水吧啲磁磚都係廿年前個款🤟🤟叫咗午餐黑椒牛扒🐂🐂飯同常餐洋蔥豬扒🐷🐷 同廿年前無變,9秒9上枱,忌廉湯少少稀,出名既好似係羅宋湯,不過都偏酸,我記得以前有周打魚🐟湯,好濃魚味同有餅乾襯,呢家無咗lu跟湯仲有烘多士,點下湯既咬包既舊式食法呢家都少咗🙄常餐真心太豐富,有主菜豬扒跟飯/薯菜,仲有一個副菜腸仔加薯條,汁同扒老實講無乜特別,不過不失;黑椒牛扒飯個汁夠香加小辣,撈飯一流,仲有塊牛扒生熟剛好,比好多元朗西餐廳都處理得好👍飯後常餐仲有雪糕,雲呢拿味好香滑,但個心仲有少少冰❄️❄️老老竇竇,佢個價唔貴,但有樣嘢好得意,餐廳樓面有成9個人,足夠有餘,下下行過都好友善地想收走你啲嘢,可能人做慣平日午市學生餐,手腳快到無轉灣😁😁聞說豬手同鐵板係名菜,下次有機會再黎重拾舊歡如夢😇
跟湯仲有烘多士,點下湯既咬包既舊式食法呢家都少咗🙄
飯後常餐仲有雪糕,雲呢拿味好香滑,但個心仲有少少冰❄️❄️
聞說豬手同鐵板係名菜,下次有機會再黎重拾舊歡如夢😇