2009-07-21
台式奶茶,因為佢地係即沖,所以我特意叫佢少奶、半甜而家有好多台式奶茶店都係沖定好晒,到你叫先落糖嘅份量,節省時間嘛,所以有好多時都唔太啱我口味,我比較鍾意茶味重D冇錯奶味多係滑D,但係又肥D囉3Q百香果微甜,好新奇就試下,佢話全港獨家其實係百香果茶底+椰果、珍珠、百香籽百香籽係幾特別,出面好似係冇初時飲啜到D百香籽有D怪,咬落有D酸味添但食食下又幾得意,都唔錯,我都會再飲好彩我叫微甜,甜度我覺得啱啱好,夠解渴佢地仲可以揀大、中、細杯裝,眞係好,唔會浪費嘛起度等嘅時候又段小插曲,我見到有個滴晒汗嘅哥師拉同個店員嘈,師拉話點解D珍珠時大時細個職員就話我地嘅珍珠有大有細,個哥師拉話我要大珠,大珠好味D,但係個職員就話你冇得揀,要睇下到時係出緊大珠定細珠,個哥師拉即時就緊係話有冇攪錯,之後2号哥師拉又衝上前話我又係要大珠個職員就話如果當時並唔係你想要嘅珍珠,你就要等我出晒之後先有喇好彩當時係出緊大珠,我諗唔係可能會攪出人命簡單講就要睇你嘅造化喇其實佢地係出完大珠就出細珠交替出,不過,我覺得客人冇可能大熱天時企起度等你D珠出啫其他台式奶茶店多數係一種珍珠,唔駛煩好彩我唔鍾意食珍珠怕肥囉
3Q百香果微甜,好新奇就試下,佢話全港獨家
度我覺得啱啱好,夠解渴
佢地仲可以揀大、中、細杯裝,眞係好,唔會浪費嘛
晒之後先有喇
好彩當時係出緊大珠,我諗唔係可能會攪出人命
簡單講就要睇你嘅造化喇
啫其他台式奶茶店多數係一種珍珠,唔駛煩
好彩我唔鍾意食珍珠怕肥囉