(非會員)
2007-05-28 1 瀏覽
月中時, 在網上找cafe同朋友做生日, 在這兒看到水瓶座cafe, 知道價錢較貴也沒問題, 便馬上訂枱, 是要求七人枱, 亦confirm ok. 是室內的. 當晚到步時, 發覺錯點人數其實是八人, 於是將我們移outdoor 並用合併枱(一方一圓枱,兩枱有寸半落差)給我們, 但同時間outdoor有四張大方枱沒人預訂的也不肯替換, 我們提出疑問時, 態度十分差,又無人解釋, 只說若大方枱的話便到時有客便要我們換枱. 議論咗一陣之後就有個哥哥仔出o黎話, "大方枱留比你地都可以, 不過每人最低消費$100元. 有無攪錯!!? 攪咁耐都係因為咁? 原本訂位時已經講明攪生日會, 諗住咁我地一定唔會走? 根住頂唔順即走, 好在揾到隔離cafe有位即時走入去. 不過我一定唔會再去呢間"水瓶座cafe", 去得cafe都係成班friend開心一晚, 一開始已經受氣, 點頂!?