2017-08-24 319 瀏覽
唉,真係好失望。作為一個沙田人,睇住當年果間又細間又難食仲要冇辣雞嘅KFC執左,轉左做呢間又大d又設計風格好d嘅鋪頭,諗住數應該會有改善。有就有嘅,係叫做好過以前果間囉,但比起出面嘅KFC真係仲差好遠。今日收工行過,諗住試下佢啦。好日都唔食一次,今次真係好失望。叫左一個M2香辣脆雞餐,跟可樂同蘑菇飯。估唔到一個咁基本嘅combo都會伏。首先,講個飯,一打開:嘩!d汁會唔會少左d!得幾塊菇係個飯上面,其實個飯最大嘅吸引點係個汁,偏偏你又得咁少汁⋯⋯失敗好,你可能會話KFC係出名做雞,咁我地講講個雞。一打開個外賣盒:下!我個雞脾呢!兩件都係雞件,冇左最鐘意食嘅雞脾⋯⋯好都算啦,叫做係雞先。一咬落去,好硬!真係好硬!未食過咁硬嘅炸雞⋯⋯可能係我唔識食⋯⋯都算啦,至少個味係好嘅,已經好過舊果間果d唔脆嘅雞。諗住飲一飲可樂,冷靜下。頂!真係估佢唔到,連可樂都出事。一飲落去,洗潔精味?梳打粉味?總之係奇怪味啦!奇怪到,我好懷疑,我飲緊果杯,到底仲係咪可樂。食完個餐,我不知幾想學星爺講:外賣比錯野!失敗!可樂有洗潔精味!失敗!D飯冇汁乾爭爭!失敗!雞皮硬過鞋底!失敗中嘅失敗!其實有間靚d新d又大d嘅
唉,真係好失望。

叫左一個M2香辣脆雞餐,跟可樂同蘑菇飯。
估唔到一個咁基本嘅combo都會伏。

首先,講個飯,一打開:嘩!d汁會唔會少左d!

好,你可能會話KFC係出名做雞,咁我地講講個雞。

一打開個外賣盒:下!我個雞脾呢!
兩件都係雞件,冇左最鐘意食嘅雞脾⋯⋯
都算啦,至少個味係好嘅,已經好過舊果間果d唔脆嘅雞。

食完個餐,我不知幾想學星爺講:

其實有間靚d新d又大d嘅KFC,係開心嘅。肯放錢係個包裝度,的確係可以吸引到多d人食嘅。但係的都係覺得,一間食店,最重要都係佢嘅食物。就算個樣幾靚,幾新潮都好,如果你d野唔好食,都只會呃到人一次呃唔到第二次。

不過,呢餐雞至少叫熱嘅⋯⋯
2017-08-24
25 分鐘 (外賣自取)