2009-09-23 4 瀏覽
同事請我食生日飯,由於她要探病,所以在長沙灣晩餐.這間餐廳是食西餐,感覺似椰林閣,望過餐牌點了牛扒餐.由於都幾肚餓關係一改以往跟薯菜,今次跟飯.餐湯是酥皮海鮮湯.酥皮香脆,湯有魚肉,雖然知道白湯一向偏杰,只是這個湯實在太杰,如果稀番少少更好.牛扒一如過往食的肉質拿得太犀利,肉質超淋,惜牛扒沒有肉味.其實,平價的餐預了牛肉無味,只是可不可以不用太多鬆肉粉整肉,很難食的呀!飯只有一小個,一個女仔吃也不飽,份量可以加多一點更為理想最晚最好味道的竟是杯凍朱古力,真是好有朱古力味,又唔算甜,好好味道,最好就是凍和熱飲也不用加錢啊服務:收碟幾快手,食完一陣子便有人收取了.待應態度不過不失.唔太好又唔係話太差.

酥皮海鮮湯
凍朱古力