2024-12-14 0 瀏覽
今日次又同朋友兩個黎食,但就冇叫套餐既😀見到餐牌有新品,所以都有叫黎試下🙂😋沙田乳鴿必點菜式,雖然今次就冇上次咁熱辣辣,但仍然保持到乳鴿肉嫩同埋夠味。😋泡椒妙齡鴿驚喜嘅事原來係冷盤,呢個烹調方式令到塊皮食落好Q彈,肉質都係嫩滑既🙂味道係好食嘅有麻香,不過對於食開10小辣既我黎講真係有啲辣,好彩佢啲辣散得好快,飲啖野就解到辣🤗😋陳釀醉蟹2隻我呢一向都麻麻地鍾意食大閘蟹既,但係都大膽嘗試一下,點知啲膏好甜,而且膏同肉都索哂啲酒味,呢個配搭相當好🤪👍🏻😋蠔仔海鮮粥呢個粥好足料,有蜆、蠔仔、蝦、魷魚、肉碎,粥煮得夠綿,而且有鮮味🤗😋鹽池羊腩煲羊腩煲湯底係藥膳湯,又係好足料好夠濃,但略嫌羊腩比較少只得12舊,而且大部分都好大舊肥膏。欣賞個煲有馬蹄、枝竹同埋白蘿蔔,全部都煮到入哂味😀最後欣賞餐廳經理主動同客人了解對新菜式既意見,我都坦白講啲羊腩相當肥,而且份量比較少,經理都話會向廚房反映,希望下次黎食,啲羊腩會多番啲同瘦番啲啦😂舔舔脷指數👉🏻7.5😋/10😋滿分 值得一試😋
😋沙田乳鴿

😋泡椒妙齡鴿