2018-02-09
今朝返工行過見到唐記大大個廣告牌出佐兩款新野,一個係咖哩雞飯,一個魚香茄子飯﹗其實食過唐記都知道佢地都係出蒸飯蒸包,點會出呢兩個呢~ 有古怪,等我即刻試下佢﹗LUNCH 落去就買個咖哩雞飯食﹗28蚊,貴平時普通蒸飯25蚊3蚊咁大把,都仍然係"堅平" 呢個水平綫度橫行,同平時蒸飯唔同既係,佢今次分開兩盒,一盒咖喱雞雞一盒淨飯﹗感覺即刻大分佐好多,即刻覺得呢次真係賣大包,正﹗嘩﹗打開一睇,28蚊一個咖哩雞飯﹗點會有人估到係咁足雞,有4舊雞﹗幾舊薯仔﹗仲有蘿蔔﹗咖哩汁仲要係印度式個種﹗唔好似為28蚊就係求求其其,味道好濃之餘,汁同料都好多,講緊係我食完個飯仲有咖喱汁剩﹗另外因為佢係偏向印度咖喱,係有D 辣,而唔係日式個隻甜甜地﹗但正正係我最鐘意既咖喱味道﹗希望呢個飯唔係限定供應﹗因為我真係堅諗住黎緊兩個月一支弓食LUNCH 個時可以日日飯﹗平到咁,又咁正,真係唔知想點﹗
LUNCH 落去就買個咖哩雞飯食﹗ 28蚊,貴平時普通蒸飯25蚊3蚊咁大把,都仍然係"堅平" 呢個水平綫度橫行,同平時蒸飯唔同既係,佢今次分開兩盒,一盒咖喱雞雞一盒淨飯﹗
感覺即刻大分佐好多,即刻覺得呢次真係賣大包,正﹗