2024-02-29 282 瀏覽
好幾個月前朋友黎食過話好難食,佢當時食XO醬涼瓜牛肉飯,入口唔辣不特止,仲要係甜嘅,不倫不類😂是日經過見佢有客,心諗比多次機會佢啦。⭐口水雞飯朋友今次試口水雞,呢個餐唔包餐飲,價錢$58都合理嘅。上到枱賣相正常,伙記仲比多隻碗做骨碟。點知食落除左兩件雞脾肉外,其他全部係雞轉彎,佢咁講我仲唔知係咩黎,上網search下原來雞翼個L位真係叫轉彎,哈哈,長知識了🤣點解一碟口水雞會有8件轉彎位,其他啲雞件去左邊呢?口水汁味道係正常嘅,只係碟雞無肉食啫。⭐窩蛋免治牛飯自己點左窩蛋牛飯,同樣$58呢個有餐飲,賣相奇怪,飯同醬分開上😂唔知隻蛋係咪生食用,雖然都唔覺得係,正所謂叫得呢樣就預左有風險,至少食完無肚屙。個肉醬其實味道都ok嘅,但洋蔥、香葉等調味全部欠奉,係一個茄汁肉醬囉,加上味道偏淡,落啲辣椒油撘救下。⭐熱檸茶 & 阿華田全餐最正常嘅野,但叫熱檸水比左熱檸茶,算啦。餐廳格局、餐牌、食物款式都好國内,其實佢唔做港式茶餐廳會唔會好啲?食物未至於難食到入唔到口,但個人黎講就無下次了😂

⭐口水雞飯

⭐窩蛋免治牛飯

⭐熱檸茶 & 阿華田
全餐最正常嘅野,但叫熱檸水比左熱檸茶,算啦。

2024-02-23