2018-09-22
見泰寫意位置自成一角,感覺好舒服,所以專誠去一次試下一入去已經完全打破寫意呢個感覺,可能樓底矮,八成滿坐感覺勁嘈,嘈過街市我兩個人叫咗三樣嘢,一杯嘢飲1. 泰式鹹魚炒飯 有鹹香味,夠濃味,但啲雞肉有陣雪味2. 馬拉盞炒通菜 香口菜嫩,同出面食嘅差唔多3. 海南雞半隻 抱歉,因為等到無胃口,所以不予置評由落單到食晒頭兩樣都未見隻海南雞(超過半個鐘),於是問問侍應係咪漏單,想取消唔要,侍應好大聲咁話海南雞好多功夫,要蒸15分鐘(?!),我哋反問落單時間,就話查唔到,但就不停話隻雞有落單同整緊(未入廚房睇),之後就入咗廚房五分鐘左右就拎碟雞出嚟!雖然我好少見海南雞熱辣辣,但見佢話要蒸十五分鐘,梗係要見識下係咪有熱辣辣嘅海南雞,但隻雞凍嘅!!!墊底嘅菜芯都係凍嘅!!其實係合理,但對侍應嘅前言不對語已經極度不服氣!我唔會再去下次
我兩個人叫咗三樣嘢,一杯嘢飲
1. 泰式鹹魚炒飯
有鹹香味,夠濃味,但啲雞肉有陣雪味
2. 馬拉盞炒通菜
香口菜嫩,同出面食嘅差唔多
3. 海南雞半隻
抱歉,因為等到無胃口,所以不予置評