{深井陳記燒鵝大餐 - $302}早幾日先至有個台灣朋友問我香港邊度有燒鵝好味,我二話不說咁樣答咗佢陳記燒鵝,不過要入到深井!真係估唔到,原來將軍澳係有分店㗎,而且CP 值仲好高!♦️晚飯孖寶A當然唔少得有招牌燒鵝例牌,大大隻燒鵝髀,香脆嘅外皮,每一口都係充滿鵝油嘅美味,鵝肉做到啱啱好,既腍身又好味!套餐仲有一碟涼瓜炆沙巴,不過因為今晚太好生意冇晒沙巴,轉左做䱽魚!很有鑊氣,正正就係媽媽煮嘅味道!濃香嘅豆豉,味道剛好嘅涼瓜,炆起䱽魚上嚟真係絕配☺️!♦️鹹魚雞粒炒飯有時出街食飯,嗌一碟炒飯個感覺好似仲抵過叫白飯!呢個鹹魚雞粒炒飯CP值依然係非常之高,份量唔少,同時充滿鑊氣粒粒分明,鹹香嘅鹹魚加埋雞粒,亦係絕配嘅享受,麻甩嘅精選!美味程度:😋😋😋😋環境指數:🎇🎇🎇🎇番食機會:🦍🦍🦍🦍📍 #深井陳記燒鵝 (將軍澳)將軍澳唐賢街19號天晉匯2 1樓127號舖
{深井陳記燒鵝大餐 - $302}

♦️晚飯孖寶A

♦️鹹魚雞粒炒飯

美味程度:😋😋😋😋
環境指數:🎇🎇🎇🎇
番食機會:🦍🦍🦍🦍

📍 #深井陳記燒鵝 (將軍澳)
將軍澳唐賢街19號天晉匯2 1樓127號舖