2021-03-23 152 瀏覽
之前有個朋友介紹我食九重鮮呢一個 家用版海鮮串燒放題, 適逢老友生日 限聚令又未解封 咁就買返屋企試下啦 三四個人唔大食應該都夠嘅, 其實真係好方便乜都唔使洗 返到嚟開嚟就食得 仲要有埋生蠔😍😍 都係六百零蚊 望就覺得幾抵食 當然對於我哋嚟講味度先係最重要😋先講下海鮮有啲乜先,有海蝦,蜆同埋六隻蠔, 完全估佢唔到海蝦好鮮甜 蜆都好新鮮,但係講到出色蠔真係好好食, 海水味濃👍🏻👍🏻👍🏻, 串燒就少少地每樣兩串,但係都好新鮮, 尤其是泰式串燒 ,豬梅肉 ,豬頸肉 ,牛柳頭,牛脷,墨魚鬚 ,京蔥牛肉串, 金菇芝士肥牛卷 翠玉瓜豬肉串, 泡菜豬肉串, 全部都肉質 鬆軟 唔痴牙, 肉味好夠 食得出係新鮮食材, 呢個餐仲有其他, 韓式泡菜都好夠味道 唔會太辣 但係好開胃 另一出色之作 估佢唔到 滋味咖哩牛肉飯居然咁好味 用嘅係珍珠米 咖哩香濃度好出色, 令我再三回味 再飲埋杯紅酒簡直完美