2019-10-15
平日3.3下午茶係唔使返工嘅人先有嘅福利(正向思維)冇嘢做冇收入睇下你啲闊太生活可以維持到幾多日(負面諗嘢)其實都係偶然一次姐⋯飲杯咖啡食件cake,同朋友傾吓計好快就過咗個下午,如果唔係呆呆響屋企都唔知做咩好原先約好朋友去茶餐廳食下午茶(支持下良心小店)點知佢又遲大到又話想飲杯咖啡於是我就提議你呢一間小Cafe係我之前喺尖沙咀返工bookmark咗嘅另一方面又壞緬下以前返工嘅日子真係好矛盾我以為朋友會叫嘢食點知最終得我叫咗件carrot 🍰 另外我要左一杯piccolo latte 佢就試左Shakerato. 我鍾意piccolo 係因為佢size細細, 若果衝得唔好飲嘅我都唔會嘥咗丫嘛😅😅呢杯唔錯shakerato 我之前響第二間Cafe都飲過,用espresso 加冰粒再shake shake 佢,再響中間加一粒咖啡豆 ,好有冰涼感覺。件carrot cake 唔太甜都好味嘅,不過我相信唔係自家製囉!其實我成朝都未食過嘢好肚餓㗎,但係呢啲尷尬嘅時間又唔想食太飽,陣間六點又要返去煮飯食 所以食件cake最輕盈啦。我記得初初嚟呢間鋪嘅時候有一隻好大嘅旋轉木馬㗎,依家整下整下唔知係咪
冇嘢做冇收入睇下你啲闊太生活可以維持到幾多日(負面諗嘢)
另一方面又壞緬下以前返工嘅日子真係好矛盾
我記得初初嚟呢間鋪嘅時候有一隻好大嘅旋轉木馬㗎,依家整下整下唔知係咪轉左手呢?旋轉木馬不再,亦都冇初初第一次嚟咁舒服lu 😪