2022-09-01 34 瀏覽
有兩年幾未去澳門,都掛住澳門啲嘢食,所以去咗深水埗汝洲街278號地舖(近西九龍中心附近)店名澳葡牛奶餐廳食晚餐。落咗單之後好快先嚟熱正宗雙皮奶,白白滑滑的奶香味還有少少甜,糖的比例啱啱好,口感好滑,我很喜歡。熱薑汁撞奶又係少甜食到有啲薑味,相信冬天食一定好正。宇治金時鮮奶抹茶➕紅豆真係夏天消暑飲品,紅豆粒粒飽滿帶甜,好味。巨人豬扒包真係名符其實好大個豬扒包,個包有烘過嚟有脆脆的,豬扒又夠厚身,食落口啖啖肉,口感豐富。瑞士雞翼甜甜的瑞士汁融入晒整隻雞翼入面好入味肉質鮮嫩好正。葡汁牛脷焗飯賣相好吸引金黃色葡汁鋪晒上面還有少少燒焦,果然真正焗出嚟,牛脷夠冧有黑椒碎辣辣哋好醒胃。豬扒牛奶濃湯意粉,件豬扒醃得好入味又夠厚身有成13mm厚,湯底奶香味都夠濃,至於意粉唔會太冧有啲口感,價錢又大眾化值得推介。

熱薑汁撞奶又係少甜食到有啲薑味,相信冬天食一定好正。

瑞士雞翼甜甜的瑞士汁融入晒整隻雞翼入面好入味肉質鮮嫩好正。

• 葡汁牛脷焗飯