2022-08-09 122 瀏覽
一早book咗位食懶人燒嘢食,咩叫懶人燒嘢食,就係咩都唔使做就可以食到嘅燒嘢食,放啲串燒喺上邊,跟住就會自己轉動轉動轉動…開頭覺得好似好耐先熟,等好耐..不過過咗幾分鐘過路開始熱,都好快就熟,同埋又將時間表,每一串要燒幾耐幾多分鐘都會列晒出嚟,唔怕過熟同埋唔怕太生。重點啊梗係要講一講個醬油啦,佢有三個醬,有泰式魚露,韓式梨汁執燒烤,同埋普通燒烤醬。仲有四樽調味粉,秘製辣粉,孜然粉,椒鹽粉,海鹽。我覺得啲肉查咗燒烤醬,跟住再落孜然粉係最好食嘅,好入味,提升左肉嘅味道。不得不提就係翠玉瓜,燒翠玉瓜非常之外脆多汁,Juice到爆,同埋食得多肉食下瓜可以中和一下,可以再戰肉肉串😂😂最後食埋雪糕就好Perfect啦,係Häagen-Dazs嘅朱古力味呀。