2024-07-08
母親節去左食放題慶祝,座落荃灣大鴻輝嘅 御滿屋日本料理 ,有成7000尺咁大,仲全新升級左,環境闊落之餘,食物仲多咗好多特式花款!有驚喜之餘,又滿足到為食tummy😋,仲好容易食返回本!我哋揀咗套餐A* - 77品,可以無限任點、任食兩個鐘;刺身、壽司、串燒、炸物、一品料理、甜品、雪糕、多款酒類飲品。早割5:00時段$248 +10%,星期六、日、公眾假期及假期前夕$258 +10%。========= ========= ========= ========食物:⭐️⭐️⭐️⭐️以下「👍🏻」為👧🏻酒粒B推薦食物!❤️設有QR code自助點餐🧡出邊有前菜小食區有:蟹子👍🏻、煙鴨胸、沙律菜、蟹棒絲、螺肉、泡菜、等💛凍海鮮區:凍蜆、凍螺、青口、麻辣魚皮👍🏻🍿爆谷機👍🏻、薯條、薯角、炸雞塊🐮北海道8.0牛乳軟雪糕 + 自助配料👍🏻🐟刺身: 總共有15款,阿根廷大赤蝦🦐👍🏻、帆立貝👍🏻、泰式冷鮑魚、北寄貝👍🏻、赤貝👍🏻、榮螺👍🏻、吞拿魚、三文魚腩👍🏻、油甘魚、甘蝦、希靈魚,等👩🏻:擺盤精緻,每一盤刺身都係擺得好靚,大赤蝦出邊賣成$40隻,又大又鮮甜,真係要食返夠本!帆立貝大大隻,唔會孤寒!整體都鮮甜無
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
以下「👍🏻」為👧🏻酒粒B推薦食物!
❤️設有QR code自助點餐
💛凍海鮮區:凍蜆、凍螺、青口、麻辣魚皮👍🏻
🍿爆谷機👍🏻、薯條、薯角、炸雞塊
🐮北海道8.0牛乳軟雪糕 + 自助配料👍🏻
👩🏻:擺盤精緻,每一盤刺身都係擺得好靚,大赤蝦出邊賣成$40隻,又大又鮮甜,真係要食返夠本!帆立貝大大隻,唔會孤寒!整體都鮮甜無腥味!
🍲一品料理:有十多款,款款都有水準!👍🏻
鮑汁燴花膠、薑蔥花蟹👍🏻、瑤柱海皇粥、古法羊腩煲👍🏻、竹笙瑤柱蟹肉羹、麻辣小龍蝦、和風牛柳粒、萵筍炒蝦球、雪花牛鍋、日式蠔鍋👍🏻
👩🏻:御滿屋嘅主打,女仔梗係要食多啲花膠,好厚肉,花蟹薑蔥味超入味👍🏻正!羊腩好腍。
🍢燒物:共13款,唔會Hea做,真係要留肚食!
西京比目魚👍🏻、蒜蓉燒生蠔👍🏻、燒菠蘿、鹽燒牛舌、汁燒帆立貝、燒紐西蘭羊𩣑、蒲燒鰻魚、和風牛柳粒…等
👩🏻比目魚魚油甘香嫩滑要encore,燒生蠔大大粒,絕非沙律醬味👍🏻,真係要叫返一打
👧🏻鍾意燒菠蘿,燒海蝦都好美味!
🍤炸物/天婦羅,共11款
有蝦天婦羅、秋葵、南瓜、吉列炸蠔、地瓜球👍🏻、椰汁流心球👍🏻
👩🏻👧🏻我地鍾意食香口嘢鍾意食炸蝦、炸蠔炸到脆卜卜,地瓜球裏面有流心芋蓉係私心推介❤️!
🍣創作壽司及手卷: 多達10幾款
👩🏻:回本梗係要食佢哋嘅手卷,海膽唔腥鮮甜
特別嘅有榴槤加州卷、火炙醬燒蠔手卷👍🏻龍蝦膏赤蝦壽司👍🏻、火炙海鰻魚壽司
🍻🍷🥤🧋🍹 🍻🍷🥤🧋🍹
🤩而飲品方面簡直係無敵級多選擇!
🍺成人區,簡直係🤩酒類天堂,同班friends去放題順便happy hour 絕對抵過落酒吧飲🗣️🍻!
日本麥啤酒👍🏻、泰象啤、梅酒👍🏻、紅、白酒、清酒
其他飲品方面,我就私心推介出面水吧,有佢哋嘅特調飲品好好飲! 藍糖荔枝梳打-呢杯最好飲荔枝梳打好香好清新,紫背天葵白桃梳打- 口味類似Pina Colada有椰絲菠蘿香味
當然仲有一般嘅汽水、韓國汽水、陽光維他有得解都有!任君選擇!
講到甜品喇!🍰🧁🍨🍧
有齊兩大王牌雪糕品牌,Häagen-Dazs同Movenpick😍任食點可以錯過!
竟然仲有澳洲堅果新口味,仲有一系列韓國雪條,好特別嘅藍戰士雪條,小男孩一定好鍾意!甜品方面有馬卡龍、小泡芙、曲奇餅、芝士蛋糕、布甸、應有盡有!
由於我哋食量有限,已經飽飽,不過都要番杯北海道牛乳軟雪糕,仲有食返盒Movenpick先至走!👍🏻 當然仲忍唔住食埋西瓜同蜜瓜,鮮甜多汁,作為結尾真係最正!
總結: 每款食物都係一口一啖,可以每款食物都淺嘗,適合花心人士,所有落單嘅食物都超快送到,完全沒有漏單情況值得一讚!全部職員都禮貌有禮,非常有效率咁過嚟收碟,用餐過程我哋都好滿意👍🏻!
🎂同場見到有人喺度慶祝生日,佢哋有生日優惠,增加時段四位免費送蛋糕,下次朋友生日真係可以過去,好好慶祝一下!
溫馨提示,記得提早book定枱訂位!