2014-06-07
今日放工早到旺角, 7點已在家樂坊都未有等位人潮, 諗緊食18GRAMS定係呢間, 最終決定呢度啦!!入到去都仲係不太多人, 卡位幾大幾好呀~~ 不過我地得兩個人冇得坐卡位!!!!我ORDER左個極上醬油湯底本格美國牛肉拉面加粟米, 老公叫左個豬骨湯叉燒拉面加糖心蛋, 冇見野飲口呀, 冇咩興趣~!黎到個碗真係超大, 顯得碗面好似好小咁!!~我個碗D牛肉黎個時真係半生熟咁, 試下個牛真係好有牛味WOR, 好似食緊扒咁, 不過都係UN左小小, 可以林D就更加好!! 試下個醬油湯, 真係好咸呀.......本人已經好愛重口味O既野食, 但都覺得好咸呀........仲覺得有小小食緊出前一丁O既感覺........失望!!老公個個豬骨湯就不過不失, 都OK啦, 又估佢唔到D叉燒咁軟林林幾好味WOR~ 而且個糖心蛋也不錯!!
黎到個碗真係超大, 顯得碗面好似好小咁!!~
我個碗D牛肉黎個時真係半生熟咁, 試下個牛真係好有牛味WOR, 好似食緊扒咁, 不過都係UN左小小, 可以林D就更加好!! 試下個醬油湯, 真係好咸呀.......本人已經好愛重口味O既野食, 但都覺得好咸呀........仲覺得有小小食緊出前一丁O既感覺........失望!! 老公個個豬骨湯就不過不失, 都OK啦, 又估佢唔到D叉燒咁軟林林幾好味WOR~ 而且個糖心蛋也不錯!!
題外話/補充資料:
呢間野係POKKA集團其下之一, 但係食物質數同POKKA CAFE比真係差幾遠LAW!