2023-08-24
呢間餐廳主打意大利南部菜式,鋪頭以前係押店,而家外牆仲有xx大押嘅古色古香招牌,入面嘅裝修就充滿歐洲氣息,好特別。 侍應送上酸種麵包同橄欖油,然後拎一束乾香草,即場剪啲落橄欖油。 餐廳好多特別菜式,尤其是海鮮,我哋叫咗啲出面少見嘅款,見識吓南部意大利人食乜。 脆長薯餅有個又長又唔識讀嘅意大利名,其實就係炸薯蓉上面有啲茄子粒,蕃茄粒,松子仁,少少乳酪,薯炸得幾好,其他無咩特別 八爪魚薯仔沙律意式切片嫩牛柳𓎴過𓎴失,無咩特別 主廚推介-白酒檸香蜆肉意粉雖然鬼佬中意意粉煙韌,都唔洗咁硬掛,仲要油浸咁,成碟油,又無咩特別味。蜆肉無煮咁熟,好味 紙包酒香燜鯛魚送上嚟嘅係膠袋包魚😂侍應即場打開個膠袋,再反起膠袋圍住碟邊包起,就走咗,我哋仲以為會有咩搞作。就係蕃茄煮魚,無咩特別。鯛魚魚肉比較實,同鱸魚,銀雪魚好唔同 服務平日晚上食飯,唔限時,畀我哋任坐,正!𣎴過竟然唔供應自來水!想我哋叫有汽水🙄 環境裝修設計好有格調,𣎴過冷氣真係好唔夠!全程都好熱😞 𣎴知算唔算正宗南意菜,但食完之後覺得唔係好啱香港人口味
脆長薯餅
八爪魚薯仔沙律
意式切片嫩牛柳
𓎴過𓎴失,無咩特別
主廚推介-白酒檸香蜆肉意粉
紙包酒香燜鯛魚
裝修設計好有格調,𣎴過冷氣真係好唔夠!全程都好熱😞
𣎴知算唔算正宗南意菜,但食完之後覺得唔係好啱香港人口味