2020-04-13
最近港島區開了很多燒鵝專門店。所以我都想留意吓這區有沒有?結果比我找到這間唔係深井的深井燒鵝。老實講這些老字號其實我都有啲擔心定價會很貴。但我睇完其他人的食評我都發覺可以接受所以前往試食。我和家人一行三人去試。大膽地點了半隻燒鵝。因為屋企人都怕佢哋會比唔知咩部分做例牌。所以選擇貴點的半隻這裡有幾款食物做特價。所以我們選了幾款小食。如果再唔夠才點小菜。但老實說真係小食都已經很足夠值得一試。燒鵝口感一流。塊皮很脆。值得一試。份量足夠。很滿足。鵝腸口感對我來說就一定沒有豬腸那麼好。但這間份量都很好。平價小食都算收貨鵝肝我就很小食中菜版的。我多數食西方版。煎香之後加塊多士。所以我只能說可以。還有份量都很足夠。鵝血我覺得都係豬紅會比較好食。不過一試都值得。因為真係唔貴。集齊這三個小食。做就了一餐全鵝宴。這餐很便宜。每人大約一百多就可以。老實說我們一定會再來。因為佢地服務都算可以。但唔需要收茶錢和加一。
燒鵝口感一流。塊皮很脆。值得一試。份量足夠。很滿足。