2022-09-28 98 瀏覽
下晝路過銅鑼灣,抬頭望見一座舊式商業大廈嘅閣樓,竟然係一間極有格調嘅西餐廳仔。落地大玻璃、牆身貼滿趣怪裝飾、每張枱一隻手掌咁大嘅陶瓷狗仔,非常好玩,又十分適合影相打卡。偶意間記錄低美好嘅回憶,實在非常回味。環境,一流!Lunch Time食得唔多,2個人叫左2個Lunch Set,另加一個甜品,出乎意料地好食。1. 「有得食手打漢堡仲想點?」(個漢堡真係咁嘅名,笑):手打牛肉有口感,非常有牛肉味,麵包厚身又有焗過,配合埋牛肉嘅肉汁一齊食。非常正。2. 「有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵」(真係咁嘅名,哈哈):全碟意粉都有非常多蟹,大量蟹肉,大量蟹膏,全枱瀰漫住濃烈嘅蟹膏香味,絕對有五星級酒店西餐廳幾百蚊一份嘅Crab Cake嘅感覺。強烈推薦。3. 「比利時窩FULL」:熱辣辣窩夫,配冰藍色海鹽雪糕球,再配大大舊焦糖脆脆,同錦密香甜嘅焦糖,口感豐富又有層次,顏色好睇又好食。為成個Lunch劃上完美句號。總結,十級推介,環境舒服好玩,食物高質,擺盤又靚。就算浪漫食、一班朋友食、同事Lunch Time食都非常合適,誠意推薦。