從某雜誌得知此鋪不賴, 所以特登去食下。預咗咁出名都係要等位, 點知咁幸運唔駛等(但係遲一分鐘就有排等囉!), 睇咗好耐MENU, 問埋侍應竟然無荷葉包鱔, 咁就唯有叫個二人餐食下啦, 因為有我想食嘅鵝、鵝肝同涷烏頭食, 而且仲有粥、蠔餅同個菜,話晒未食過呢間嘢, 唔知係唔係真係咁好食, 所有就咁決定。一下子上齊晒所有嘢, 張枱都唔夠位放。鵝一般,咸咗啲, 況且係餐, 所以唔係鵝片(都預咗會比散叫差啲!), 而啲鵝肝就真係滑身,不過我就覺得唔夠肝味;蠔餅幾好, 足料而且有蔥嘅話就食起無咁漏, 菜就無話咩特別好定唔好, 而個粥就夠晒味, 可惜,因為個餐嘅份量真係多, 所以只係食咗兩啖(罪過罪過!)就放棄, 而條烏頭就幾滑身同鮮味!!!!總括嚟講, 啲嘢食都可以, 我會再食多一次散叫嘅嘢先再作好唔好食嘅決定, 以免令自己同其他朋友損失咗一個食好嘢嘅機會, 但係, 至少今次食一個300蚊唔駛嘅餐都無話將價就貨, 呢點值得一讚!!!而且, 以呢個價錢食呢個餐, 我覺得真係抵食!!!而味道就可以!至於服務就尚可,因為呢間食肆真係旺, 喺我入座後至離開時, 啲人都無停過喺咁嚟(我食完時差唔多215
至於服務就尚可,因為呢間食肆真係旺, 喺我入座後至離開時, 啲人都無停過喺咁嚟(我食完時差唔多2150時)!所以我更覺得今次嚟而唔需要等位真係可遇不可求!但係因為人手唔太夠, 只得三個侍應, 所以要等一陣先會有人得閒招呼你;而且因為店舖係喺地庫入邊、又無窗,所以啲人聲就困晒喺入邊,所以怕嘈嘅人就要考慮下嚟唔嚟食, 尤其喺繁忙時間。
涷烏頭, 夠鮮味!
鹵水鵝拼鵝肝, 鵝就咸咗啲, 啲肝就夠滑但係就唔夠肝味。
碗粥幾入味, 不過呢個二人餐嘅份量實在夠, 我只係食咗兩啖就放棄, 罪過罪過!!!
蠔餅, 幾好味, 因為落咗蔥,所以無咁漏同幾香, 而且好多蠔仔呀!!!!
菜, 通菜, 無話好唔好食或好味, 如果連咁普通嘅菜都唔好食就弊啦!
300蚊唔駛嘅二人餐, 有咁多嘢食而又無將價就貨, 真係幾抵食!
2011-05-05
涷烏頭, 夠鮮味!
  • 涷烏頭