2020-10-03
💰花華scone配自家果醬及軟芝士$68💰本地豬肉配雞肝醬手工意粉$98Scone比較扁身質感較為鬆散外層脆身 但不酥脆 (令我聯想到少少kfc鬆餅嘅質感) 內層似食緊介乎muffin-cake嘅質地 微甜同加左啲果仁 仲要食落有少少麥粉咁會微微漿口Don’t expect 有牛油香 因為係冇嘅 行偏健康路線自家製係有誠意嘅 但唔係我最中意嘅質地同味道🤔 呢個價錢就真係有啲太進取喎🤔佢就咁食都可以 本身scone帶微甜 諗緊係咪面掃過少少蜜糖🤣 隻百香果醬冇sam’s kitchen嘅咁酸 調得甜少少 但我個人中意酸啲嘅 我麻麻地scone配軟芝士 還我奶油味濃嘅clotted cream pls😢到個手工意粉 本身好期待嗰啲al dente質感點知其實唔係🤔 我覺得佢係硬身啲 係冇煮好耐而煮淋左嗰種口感 唔係彈牙 al dente嗰種質感 唔知大家get唔get😂 配雞肝醬就食落苦苦地咁 配埋豬肉同芝士 食落就比較單調 份量唔算好多 調味唔會話太咸 但食落就真係冇咩驚喜 可能因為期望太高野飲普通 叫佢比左杯水但發現入面好污糟🥵即刻放返低先唔好講笑唯一最好嘅係態度🤣依度空間有限 等位等
💰本地豬肉配雞肝醬手工意粉$98
Scone比較扁身
質感較為鬆散
外層脆身 但不酥脆 (令我聯想到少少kfc鬆餅嘅質感)
內層似食緊介乎muffin-cake嘅質地
微甜同加左啲果仁 仲要食落有少少麥粉咁
會微微漿口
到個手工意粉 本身好期待嗰啲al dente質感
野飲普通 叫佢比左杯水但發現入面好污糟🥵
即刻放返低先唔好講笑
唯一最好嘅係態度🤣
依度空間有限 等位等左2,3個鐘 如果專誠長途跋涉去食就真係要諗諗先 我覺得唔太值~