餐廳: 城中鴨子
資訊:

2022-06-27 1930 瀏覽
好味指數:🤤🤤🤤抵食指數:🤭🤭呢間冇得book、冇得上網拎飛嘅好似好高檔嘅城中鴨子,經過幾次都話連飛都派晒🤷🏽‍♀️物以罕為貴,搞到我一直心癢癢想試👅,難得夾到朋友早放工,諗住6點前去應該有位呱🙉點知5:50pm去到都已經滿座🥹,㩒飛仔已經要等20張😅😅有一剎那想放棄,但兩個硬頸(主要係仲未肚餓🤣)嘅人決定就企定定喺個門口度等😎點知咁啱有一枱食得好快,再加上排我哋前面嗰19張飛都唔知係行開咗定放棄咗,我哋等咗半個鐘左右,就已經有得入座了✌🏾✅烤北京填鴨半隻🦆講真,我覺得還好… 鴨皮脆,肥膏少,但鴨肉鬆散,鴨香缺缺🥹🥹包皮就厚薄適中,但唔知點解硬係穿個窿咁😑🌟雪花松葉炸蟹鉗🦀呢個蟹鉗反而唔錯,外脆內軟係基本,重點係蟹肉好鮮同肉質爽口彈牙👍🏽✅鴨肉炒飯🦆賣相不錯,炒飯粒粒分明,配合櫻花蝦口感幾豐富,不過其實我expect有啲鴨香味,結果都係冇,鴨肉都係鬆散…🙈✅小籠包皮嘅厚薄都合理嘅,湯汁都夠多,個人覺得味道偏淡,但朋友覺得還好🙂總的來說,如果撞正唔洗排隊嘅時間,都不妨一試嘅~
好味指數:🤤🤤🤤

✅鴨肉炒飯🦆
鴨肉炒飯

✅小籠包
小籠包

總的來說,如果撞正唔洗排隊嘅時間,都不妨一試嘅~
雪花松葉炸蟹鉗
鴨肉炒飯