老實講 我食野通常都會避開靚靚打卡cafe 因為通常都味道都冇咩驚喜但又唔平😂😂 但呢度就係除左靚之外 食物味道有驚喜喎 而且計番食材定價唔算好高 算係食過嘅cafe之中味道幾出色嘅一間!🍝新鮮海膽 香煎帶子 蟹肉海膽忌廉汁意粉($168)呢個食材配搭收呢個價唔過份 而且海膽真係大大一舊 勁動L 除左帶子同蟹肉都咁鮮味之餘 個汁都好creamy 而且係可以啖啖意粉都沾滿忌廉汁 非常出色 食到我同朋友lamlam脷 大推呢個意粉🫶🏻🫶🏻🍚烤大蝦冬蔭公意大利飯配魷魚&草菇($188)相對之下呢個飯都失色少少 但大蝦真係極大!可能因為冬蔭公risotto都係唔少fusion菜嘅配搭 驚喜相對冇咁大 而價錢都高過海膽意粉少少🤓🥪白酒青口配多士($79)青口份量都幾多 多士唔係普通烘多士 係牛油味好重 比較軟 介乎喺多士同丹麥酥之間質地同味道 食落好香 配埋白酒忌廉汁非常夾 青口都大大隻 值得叫😆😆🥤焦糖脆脆奶昔($69)甜品同飲品都係出名嘅 就試試手工奶昔 雲呢拿味 質地好稠足料 不過要提醒大家呢杯野真係極邪惡 液體雪糕 😂😂🍮菠蘿椰子pancake($119)賣相好有趣 椰漿係天然味道唔會好

🍝新鮮海膽 香煎帶子 蟹肉海膽忌廉汁意粉($168)

🍚烤大蝦冬蔭公意大利飯配魷魚&草菇($188)

🥪白酒青口配多士($79)

🥤焦糖脆脆奶昔($69)

甜品同飲品都係出名嘅

🍮菠蘿椰子pancake($119)

賣相好有趣 椰漿係天然味道唔會好甜 不過因此pancake味道會比較淡 菠蘿同椰子呢個配搭唔算好夾 不過菠蘿燒得非常甜 愛菠蘿之人可以一試👻👻