2018-07-17 152 瀏覽
睇波之前緊係去棉登徑食餐好!呢一間餐廳其實想食好耐😍平時經過見到出邊係好雅致嘅日式裝修,鋪面唔大不過非常座位闊落,空間感亦好大👍🏻😎真係走高級路線🤣首先係兩個漬物"牛蒡同蒜頭"牛蒡平時食得多,呢度嘅牛蒡入味而且好爽口,最特別反而係蒜頭,我哋兩個食到停唔到口🤣除咗開胃之餘攞嚟送粥都一流!"帆立貝他他冷茄子"新鮮嘅帆立貝刺身配合香蔥同海膽醬,喜出望外嘅係茄子加上醬汁同海膽醬配合得好好,食法夠特別。重order左一個佢哋嘅時令菜式"日本水八爪魚"我自己平時好驚食八爪魚刺身,成日覺得咬唔開好辛苦🤣但呢一個真係必試😎👍🏻非常容易入口不特止個吸盤係勁爽口,菊花嘅花瓣令到八爪魚肉有一股青甜嘅香味,層次感十足!不過我諗最緊要係食材新鮮😆火焰壽司分別有火灸三文魚、帶子、左口魚邊、吞拿魚、金目鯛,最好食嘅係左口魚邊,經過火炙之後油份好豐富而且有濃濃香感覺入口即溶!串燒雞軟骨、銀杏、呢兩個係貪得意試吓,估唔到又好正,佐酒一流,尤其係銀杏,燒完之後銀杏唔會太苦但係有一種甘香嘅味道。整體黎講如果你鍾意食新鮮嘅日本刺身又鍾意環境優靜又靚靚哋就一定要黎試吓🤤