2023-11-08 203 瀏覽
我上個星期日去深水埗行街買嘢,行到見到呢間食店好吸引😬我係個辣食愛好者,第一次試盤盤麻辣燙,我就即刻叫咗一份小辣嚟試下。麵底揀左火鍋寬粉+$5,配菜揀左肥牛,油條,娃娃菜同午餐肉🤪佢哋仲有辣椒粉同蒜蓉,仲有花生碎。等我嘗一嘗盤盤麻辣燙,真係覺得好滿足。啲辣味正,唔會太辣咁刺激,令人食得舒服🤭火鍋寬粉煮得剛好,爽口彈牙,同埋配菜嘅肥牛、油條、娃娃菜同午餐肉都好新鮮美味🥰我特別鍾意佢哋提供嘅辣椒粉同蒜蓉,令味道更加豐富。而且仲有花生碎,加咗啲香脆口感,真係好出色👍話時話,啲環境都幾舒服,裝潢簡單嘅風格,俾人一種放鬆嘅感覺。服務方面就普普通通。如果你係辣食愛好者,咁就一定唔可以錯過盤盤麻辣燙🥰🥰

盤盤麻辣燙
2023-11-05