2022-04-27
叫左一杯碳培烏龍,微糖少冰黎到見到杯野大半杯都係冰,同個姓楊職員講我要少冰,佢話已經少左,我心諗大半杯都係冰邊度少左,佢仲要串我你應該叫走冰而唔係少冰,少冰咪就係大半杯冰,你唔係唔識呀‼️到最後佢唔肯換過杯俾我,我唯有問佢攞把刀,好危險咁自己割開個膠蓋自己倒,冰多到足足有成2杯咁多(隻杯係佢提供)問佢攞刀時候,佢仲要話公司請唔夠人,你見唔到我一個人做哂全場,你仲想我點‼️真心登個姓楊職員慘,咁大間公司都唔捨得花錢請多一個職員,難怪佢會做到發火🔥最神奇係根據佢說法,我又唔明我另外一杯無要求少冰珍珠奶茶點解會無冰呢,佢應該幫我整到成杯都係冰先岩,真係十萬個為什麼諗唔明點解無少冰/走冰,就一粒冰都無,相反少冰果杯就大半杯都係冰,倒哂冰就好似圖中咁得返半杯飲,到底係咩玩法😂見佢用鄉下話同其他職員鬧我地,真心希望呢間公司高層見到既話,真係請多幾個職員幫輕下佢,等佢做得舒舒服服,唔使佢咁勞氣用把口鬧人咁辛苦🤧