2019-06-26
一search到間個名咁正嘅地方,即刻走入嚟試吓。裝潢好特別,有藝術品之外,仲有好多車作裝飾。不過全部都係圓檯,放食物、飲品再加杯水已經唔夠位,非常唔方便63度慢煮溫泉蛋卡邦尼意大利粉 ($88)份量算大,隻碟嘅形狀亦都非常趣緻,影相非常吸引。煙肉冇平時嗰啲咁鹹而且冇乜肥膏,再有啲煙肉碎增加口感;意粉煮得唔爛,軟硬適中;溫泉蛋一吉開,蛋汁就流晒出嚟,好有蛋香;整體唔係好creamy,食完都唔會覺得好膩黯然銷魂飯堡 ($108)隻碟長形而且好窄,想elegant啲切開食係無可能嘞~ 好在有張紙包住,但啲油過晒落張紙度,最後食得非常狼狽。如果同唔熟嘅人嚟食,都會幾尷尬。飯堡好脆,唔會一咬就散開;叉燒醃得入味而且偏瘦;最底仲有啲中式菜而非沙律菜,整體好特別其實食物質素幾好,而且服務都好,環境舒服。但要改善嘅就係檯,細圓檯真係非常唔方便,放一碟飯堡+一碟意粉+兩杯飲品已經差啲打爛野;而且包飯堡嗰張紙可以換另一種就更好喇
63度慢煮溫泉蛋卡邦尼意大利粉 ($88)
黯然銷魂飯堡 ($108)