2006-09-04
昨日同屋企人出街試一試新開既呢一間"心粥館",最主要係媽咪想去,咁一行五人就慕名而來啦,大約晚上七點幾去到,門口幾好看,但一入到入面....1.)無人帶位,想話找張可以容納到我們的位子,之但係無人坐的檯面上盡是未有人清理的碗筷(應該已付款吧?_?)2.)坐了都有成二十分鐘都無人有空接Order..(看到她們又真的很忙..得三個人真係做野咁)3.)入錯Order,落Order時叫了個"北菇鮑片魚片粥", But來了個"北菇鮑片滑雞粥",因為等得太久了,太餓..照單全收啦唯有4.)服務員質數參差,有個好做得肯跟野(小小肥的),但係有d就好行....處理唔到d客人投訴,比人有一種好強既敷衍感覺5.)食物質數參差,粥類的確唔錯;竹筒飯吃得過;木桶飯則失了"木桶"既真正味道,因為個木桶入面仲有個不鏽鋼盛器,真正接觸到炒飯的不是"木桶"其實是"不鏽鋼";那個"XO醬炒腸粉"的粉質太厚,而且成碟野很油,d油有成半個湯殼既份量,很肥膩呢6.)單據亂派...當我們吃到差不多的時候,只見一個服務員氣沖沖的將一籃子滿的單據,一氣過派到單據上印有的號碼的檯面上,奇怪的是我收到"兩"大張單據,一張是第一次落單,
6.)單據亂派...當我們吃到差不多的時候,只見一個服務員氣沖沖的將一籃子滿的單據,一氣過派到單據上印有的號碼的檯面上,奇怪的是我收到"兩"大張單據,一張是第一次落單,而另一張是已加了單的。