餐廳: 嘉豪酒家
資訊:

2021-08-17 1513 瀏覽
今次應朋友要求,去佢牛頭角下村公屋再睇睇風水.哩個朋友相識十多年,自從佢搬咗嚟牛頭角之後,嘉豪就成為我地嘅飯堂!唔係因為嘉豪特別好食,特別平特別正,其實只係偷佢就腳冷氣夠,環境好過牛頭角街巿大排檔,見到D米奇係街巿大排檔走嚟走去走上天花,無哂胃口!睇完風水之後,再落嘉豪一路打邊爐,一路講解化解方法.睇一睇 openrice 記錄,原來已經兩年無幫襯,酒樓仍然叫嘉豪未變!今次豪少少,朋友點咗象抜蚌!象抜蚌用嚟打邊爐就無問題,極爽口,但如果做刺身就差D,因為我就咁夾起一塊放入口,鮮甜味不足,而且顏色有D奇特,第一次食灰色象抜蚌....其他火鍋配料"大致上"都無問題,炸魚皮夠脆,牛肉滑同平時酒樓食點心嘅牛肉球味道相同,懷疑係同一材料,反而無蝦滑墨魚滑有D失色!鵝腸有膏,可惜我唔太中意有膏,慶幸鵝腸彈牙爽脆.服務有不足,雞子入紙兩次,都係無嚟,火鍋醬油無蔥又唔添加,不過..... 都係意料之中,三個人收五百幾,百令蚊一位任砌,無咩要求啦!第二日,朋友問我有無肚痛,我話無,魚片佢一個人食哂,可能佢淥得唔夠熟啦!
今次應朋友要求,去佢牛頭角下村公屋再睇睇風水.
睇完風水之後,再落嘉豪一路打邊爐,一路講解化解方法.
鵝腸有膏,可惜我唔太中意有膏,慶幸鵝腸彈牙爽脆.

芫茜皮蛋湯底

象抜蚌