2019-05-23
上openrice睇食評而發現呢間野,就膽粗粗同愛人去試下,我地每人叫左一個意粉。明太子鮮蝦意粉$78,免加一味道值6.5/10分。整體上不過不失,有4 隻唔係咁爽口的普通平價中等size的蝦仔,3 塊仔煙肉,加上好多明太子,其實味道唔太差,應該咁講,都好難會好差,因為係普通簡單野,意粉幾爽口,可惜分量唔多,而且都偏油少少,食完個碟底都幾多油。這就是碟底的油,全碟都有的,所以我扣左好多分。值得讚係明太子份量夠多,而且通常有明太子出現的食物就好多時味道偏鹹,但呢碟就冇呢個情況出現。好似叫芝士雞肉什菌長通粉$72,免加一7/10 分—-》我愛人比的整體而言正正常常,好多芝士,好多拉絲但芝士味唔重,由於焗過關係,面上的長通粉好乾好硬,但底個d就爽口正常,同樣食到底好油,同埋份量唔夠,我同愛人食完都... 唔夠飽,可能我地大食掛。整體上,唔係差,但比我揀呢⋯⋯我就未必再黎多次,畢竟呢一帶的選擇好多,而且呢度各方面都冇驚喜比我,題外話係今晚的食客量好少,加上佢地都比我們早入黎食,幾本上佢地都食到7788,但出奇地我地都等左20 分鐘,上菜速度唔快。不過另外一方面,間野意粉款式好多,呢個都係值得讚
明太子鮮蝦意粉
$78,免加一
味道值6.5/10分。
好似叫芝士雞肉什菌長通粉
$72,免加一
7/10 分—-》我愛人比的
整體上,唔係差,但比我揀呢⋯⋯我就未必再黎多次,畢竟呢一帶的選擇好多,而且呢度各方面都冇驚喜比我,題外話係今晚的食客量好少,加上佢地都比我們早入黎食,幾本上佢地都食到7788,但出奇地我地都等左20 分鐘,上菜速度唔快。不過另外一方面,間野意粉款式好多,呢個都係值得讚的地方,如果有興趣的人,都係可以黎試下。