餐廳: 生龍清湯腩 (兆和街)
資訊:

2016-01-17 312 瀏覽
次次黎到都滿哂無位坐,今日妟晝係荃灣行諗住食壽司,行行下醒起不如去睇下呢間咖哩呢段時間有無人,因為下午2,3點可能會無咁full,去到果然有位,終於有得試下!呢到主打清湯腩同巴基斯坦咖哩,所以就叫左呢兩樣再加多個牛尾牛腩河:牛腩半肥瘦亦算冧身,但同出面食粉麵既分別唔大,無特別,以為做得主打實有特別之處仲要貴過出面 黑白胡椒牛尾:胡椒味係有,但個牛尾真係無乜肉食,全部都係肥膏,仲要得幾舊,超唔抵食,印象中呢碟野都唔係特別便 金牌薯仔牛腩飯:門口大大隻字寫話係巴基斯坦咖哩,質地比印度咖哩稀少少,香料亦重d同油d,個人覺得印度咖哩啱胃口多d,牛腩同清湯腩個d一樣,薯仔都好多舊,不過價錢又係貴左d 叫多個薄餅配個咖哩,但原來叫薄餅都會配咖哩汁,薄餅屬於油身個隻,但因為個咖哩亦都比較油,所以加埋一齊係over左,如果配乾身既薄餅會好d呢餐有少少失望,雖然未至於話好難食(除左個牛尾)但真係普通之極,但價錢亦偏貴,而且個人不太偏好巴基斯坦咖哩,所以應該無回頭
呢到主打清湯腩同巴基斯坦咖哩,所以就叫左呢兩樣再加多個牛尾

呢餐有少少失望,雖然未至於話好難食(除左個牛尾