2019-02-04
好耐冇黎官塘行街啦,同朋友行到攰攰地,所以就係APM搵左呢間甜品店食下。餐廳座位不多,大概只有10幾多左右,剛剛到達時見到有卡位,所以就跟朋友一起坐下,然後再到餐廳門口點餐。看著門口的芭菲食物擺設好似好靚好吸引,於是同朋友一人點了一個,而我就揀選了焙茶芭菲。焙茶芭菲,外貌看上去真係幾吸引,芭菲入面有忌廉、焙茶雪糕、蕨餅、紅豆、類似早餐食的脆脆、消化餅脆。焙茶雪糕味道唔夠濃,如果再濃D會更加好味。蕨餅味道不過不失,紅豆偏甜,早餐食的脆脆唔知點解要有提子乾,平時食出面果D芭菲通常係粟米片而唔係呢隻細細粒脆脆,亦都係個人問題,我唔中意食提子乾,所以搞到成個芭菲失色左。食到提子乾呢個位我已經唔想食啦!呢杯芭菲完全不是那回事!總括黎講,這裡的綠茶及焙茶雪糕味道唔夠濃,有得揀的話應該唔會再食!
看著門口的芭菲食物擺設好似好靚好吸引,於是同朋友一人點了一個,而我就揀選了焙茶芭菲。 焙茶芭菲,外貌看上去真係幾吸引,芭菲入面有忌廉、焙茶雪糕、蕨餅、紅豆、類似早餐食的脆脆、消化餅脆。焙茶雪糕味道唔夠濃,如果再濃D會更加好味。蕨餅味道不過不失,紅豆偏甜,早餐食的脆脆唔知點解要有提子乾,平時食出面果D芭菲通常係粟米片而唔係呢隻細細粒脆脆,亦都係個人問題,我唔中意食提子乾,所以搞到成個芭菲失色左。食到提子乾呢個位我已經唔想食啦!呢杯芭菲完全不是那回事!