2023-05-19
好味指數😋😋😋😋回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️開心指數🤗🤗🤗🤗其實想試好耐(以年計😅),但係好多人都講要等好耐位,我就一直都放佢響 to-eat-list。約朋友響佐敦食 lunch,朋友突然間話想食呢間,佢又可以提早丁丁去攞飛(早我20分鐘到),攪笑嘅係,呢間分店平日 lunchtime 唔算好多人,朋友12:15pm 左右去到,要攞第二張飛叫埋號碼,我先去到等補位。兩個人坐一張4人卡位,好舒服,我哋食咗19碟:黑碟($27 x 4)金碟($22 x 4)銀碟($17 x 3)紅碟($12 x 8),每人大概$190。👍好味:🍴香蔥三味呢個有赤蝦、三文魚腩、魷魚,上面有炸蔥同新鮮蔥花,赤蝦非常新鮮肥美,炸蔥好香口惹味。🍴芝麻焙茶瑞士卷本身冇諗住叫甜品,但係有職員攞住一盤甜品嚟sell,就試吓呢個,外表唔算好靚仔,但係焙茶味都幾香,蛋糕鬆軟,旁邊有蕨餅。🍴極上海膽海苔包🍴壽喜燒牛排🍴炙燒牛舌🍴日本真鯛👌正常:🍴特選中吞拿魚腩呢個望落都唔錯,不過咬落去未去到入口即溶🍴南瓜天婦羅🍴花之戀🍴蘿蔔蓉炙燒三文魚腩🍴日本產頂級池魚🍴鱈魚白子軍艦🍴炸章魚塊🍴油甘魚🍴北海道漬鯡魚卵軍艦🍴蔥花吞拿魚軍艦🤚唔多吸引:
回頭指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️
🍴炙燒牛舌
🍴日本真鯛
👌正常:
🍴特選中吞拿魚腩
呢個望落都唔錯,不過咬落去未去到入口即溶
🍴南瓜天婦羅
🍴北海道漬鯡魚卵軍艦
🍴蔥花吞拿魚軍艦
🤚唔多吸引:
🍴真烏賊三味
一個鐘限時其實好忙碌,忙於點嘢食,跟住隔一陣就響機攞嘢食,要慢活傾偈就有D 難度,兩個人都仲好D,如果4個人就會忙碌到爆同一檯都係嘢食,不過以價錢同質素嚟講,就真係幾抵食,如果唔使等太耐都會再想嚟食。
☆follow my IG @tracyloveliving ☆