2021-09-01 487 瀏覽
同事幫我慶祝生日,諗住近近地搵間坐得舒服既去食午餐,所以訂左依間Ulivo意大利餐廳。見到餐牌,Set lunch選擇唔算太多,我揀左前菜吞拿魚肉泥,主菜揀左和牛通粉。前菜吞拿魚,食落口同用黎點麵包既罐頭吞拿魚醬一樣,極之普通,味道無層次。重點黎啦,我地等主菜等左差不多半個鐘有多,我老闆頂唔順問經理,佢話當日好多人請病假喎🤔但我眼睇廚房長期有三個人,一個人行行企企無乜野做。🤡好啦,終於等到我個和牛通粉,等等先,肉醬通粉!?說好的和牛呢?!的確佢既通粉口感係好👍🏻,但個肉醬又唔熱又普通,完全食唔出有和牛,味道同大快活肉醬意差唔多,有冇搞錯?😥因為同事請食飯,我只記得價錢係大約百六蚊,仲要加一但我老闆食野濁親想飲啖水,叫佢加水加左十分鐘都未加到😑其實真係唔夠人手不如唔好開啦,收人二百蚊位但個服務仲差過快餐店,大家真係千奇唔好中伏!

但我眼睇廚房長期有三個人,一個人行行企企無乜野做。🤡

因為同事請食飯,我只記得價錢係大約百六蚊,仲要加一
但我老闆食野濁親想飲啖水,叫佢加水加左十分鐘都未加到😑