2007-12-26
昨天下午專登去試下午茶,因為前一晚的24號平安夜想去食,但滿座,咁到第二天再去食啦。一入到餐廳,非常大陣死都唔散的油煙味。但係本在一試的精神,就坐抵叫野食,餐廳內共有8張4人枱,客人先到收銀購買,自有工作人員將食物送上。同行2人,落單要2個下午茶餐,薄餅+龍蝦汁海鮮長通粉+汔水及檸蜜燒雞翼+肉醬意粉+汔水,各20蚊。坐抵等,等咗15分鐘,都未有得食,連我order咗之後,才order的其他3張枱,共6個人的食物都有,我們的order反而最後才到,我地估計他們的做法是沒有跟據入單次序,而是櫃台將單交入廚房就以最上張單做起(即係最後order的那一張)。好啦,等到火都嚟埋,有野食就食咗先算,咁個pizza係唔錯,夠熱,味道剛剛好,個長通粉我無試過,咁個雞翼(全翼一隻)都幾有檸蜜味,係燒好雞翼搽一行檸蜜再燒,肉醬意有清香的香草味,唔係好濃味的,但係夠味。本次的報告其實可以係好好,只係有以下宜改善:1.抽油煙那方面力不夠,全店有好勁的油煙味,好難頂之如,全身的衣物回家後仍留有強烈氣味。2.入單方面宜改善。3.地下污糟(立)
本次的報告其實可以係好好,只係有以下宜改善:
2.入單方面宜改善。
3.地下污糟(立)