2024-01-08
玩咗一日諗住去太古城睇Mickey,所以搵一間餐廳食嘢,見到呢間UCC新開,所以都好想去試吓!四個人食,我哋叫咗以下呢啲食物:🌟煙肉香腸菠蘿薄餅(千島醬)$118呢個有腸仔有芝士有菠蘿嘅薄餅,係今餐最好食嘅食物😅味道中規中矩!但起碼識完一件,我都想食第二件嘅!🌟芝士雜菇雞肉焗螺絲粉($101)份量好少,整碟入面冇汁,可能係因為覺得太耐,已經變到10分乾爭爭,食完一啖都已經唔想食😅🌟芝士肉醬焗海鮮飯 ($118)冇咩味道,好難相信呢個係一個西餐,入面嘅海鮮都係冇咩味道啊..食完都係唔知自己食咗啲乜嘢🥲🌟芝士焗蘑菇雞肉麵包碗 ($114)個湯都好稀,似係平時餐湯,點包食,但俾咗百幾蚊叫呢個dish😅入面冇雞肉,亦都冇蘑菇🥲今日唔好彩,可能咁啱點左呢間餐廳唔擅長嘅嘢食😅就係咁,呢個晚餐,就係唔知食咗啲咩🤣唯一可取係Pizza!希望呢間新開嘅餐廳,廚師可以俾多少少心機,整好少少👍🏻太古城實在太多餐廳,如果唔進步下真係好容易會被淘汰🥲
🌟煙肉香腸菠蘿薄餅(千島醬)$118
🌟芝士雜菇雞肉焗螺絲粉($101)
🌟芝士肉醬焗海鮮飯 ($118)
🌟芝士焗蘑菇雞肉麵包碗 ($114)
太古城實在太多餐廳,如果唔進步下真係好容易會被淘汰🥲