2020-09-24 308 瀏覽
呢排係屋企抗疫太多,煮食太多,有時壓力真係好大,特別好多朋友成日分享有好多食肆都有唔同嘅優惠,更加想出去食飯。前幾日有朋友推介喺南昌邨有間酒樓出咗唔同嘅優惠,於是叫阿爸阿媽唔好煮飯,出街食。依家百物騰貴嘅年代,去街市買$300野其實都係煮到幾味菜式,講真有時真係出去食飯好過。特別成日好多餐廳有乜嘢孖寶優惠,又或者有超值餐,最適合帶阿爸阿媽嚟支持。好似今晚晚市有個優惠三寶,首先有生汁明蝦球,幾大碟,而且每隻蝦都非常之爽,生汁都好開胃。燒腩仔比較肥不過老實講呢個價錢唔會投訴。另外我哋成家人都好鍾意食魚,龍躉兩味就最適合。油泡龍躉球同蒜子陳皮蒸頭腩,各有千秋,龍躉球味道夠精彩,個人覺得龍躉球較為好食。最正係仲要送糖水,每人都只係$100唔使,其實唔駛煮飯,仲要又有四個菜,四個糖水,真係一流。尤其是辛苦左大概半年,有時候煮飯真係好攰同覺得好疲倦,希望大家都可以正常快啲出返嚟食嘢,不用煮飯嘅感覺真係唔錯。

燒腩仔比較肥不過老實講呢個價錢唔會投訴。

另外我哋成家人都好鍾意食魚,龍躉兩味就最適合。