2020-08-19 48 瀏覽
見有85折外賣自取,放工專登過黎買晚飯。見啲員工細心清潔又有禮貌,買外賣都放心好多。叉燒新鮮,見啲叉燒肉顏色比較淺白就知道首選要買嘅唔使講一定係「食神黯然銷魂飯」,當叉燒、煎蛋、豉油、飯,每樣都做得比人好嘅話,就唔係平凡一個叉蛋飯。半肥瘦口感實淨嘅叉燒,因為來回燒過幾次,嗰種焦香同平時食嘅叉燒係與眾不同。然後咬到肥肉嘅部份,完全唔覺得肥膩,係有少少爽口。半生熟煎初生蛋,仲有自己調校比較杰身嘅燒味豉油,五常米煮成軟硬適中嘅白飯,吸收左叉燒嘅焦香同燒味豉油,識食又食過嘅一定會體會到箇中嘅美味。切雞叉燒雙拼嘅叉燒同黯然銷魂飯嘅叉燒係完全唔同,少好多肥肉但好軟淋,焦香味冇咁重。切雞髀夠嫩滑,雞味好重。份量都OK。比較特別有木魚絲鋪面嘅食招牌乾炒牛河,炒得均勻惹味,牛肉新鮮冇渣,都唔錯。既然有八五折,就唔爭在叫埋鹹檸七、鹹檸樂。呢度用料唔差,用靚嘅鹹檸檬加冰,跟原罐汽水,返到去唔驚沖淡晒。外賣包裝企理,盒盒都裝滿嘅份量,外賣有呢個質素好唔錯!

黯然銷魂飯
燒味雙拼
招牌乾炒牛河
外賣包裝企理,盒盒都裝滿嘅份量,外賣有呢個質素好唔錯!
外賣自取
黯然銷魂飯