2012-12-30 170 瀏覽
本身係無諗住開個OPEN RICE ACCOUNT, 但為咗呢間野, 我真係忍唔住要開個ACCOUNT抒發一下我情緒!!今日難得入南丫島, 諗住係咁易搵間海鮮酒家食下海鮮, 其實入得黎, 大家都預咗洗錢, 但洗得唔值果下先扯火!! (我後悔食完先睇OPEN RICE!!)第一碟: 白灼蝦無咩特別, 只係碟野望落去覺得有D呃稱感覺, 但出黎食得海鮮就預咗點都有D唔足!第二碟: 辣酒煮花螺幾乎搵唔到D螺, 而且只有少少辣味, 其餘無咩味!第三碟: 蒜茸粉絲蒸扇貝乾爭爭, 零汁, 零鮮味, 10分係滿分的話, 我只能俾2分 (呢2分係在於佢真係有扇貝、粉絲同埋蒜茸)第四碟: 蒜茸炒小白菜唔計白飯, 呢碟係最好食第五碟: 椒鹽瀨尿蝦 (最想反枱的一碟菜)個侍應寫呢張ORDER果陣, 佢已經講話兩隻就400蚊, 咁無所謂, 只要好食, 呢個價錢當然唔係問題啦! 但...碟野一上到枱, 我見到兩隻唔合符現實o既瘦削瀨尿蝦, 都算! 成隻瀨尿蝦好似用粉炸完然後表面放一大堆炸蒜茸, 都算!! 最離譜係我剪開中間反開個殼睇, 入面中空, 只有側邊兩排好少好少o既肉依附住個殼, 睇完真係木定口呆, 要大叫

第一碟: 白灼蝦

第二碟: 辣酒煮花螺
幾乎搵唔到D螺, 而且只有少少辣味, 其餘無咩味!

第三碟: 蒜茸粉絲蒸扇貝

第四碟: 蒜茸炒小白菜
唔計白飯
, 呢碟係最好食

第五碟: 椒鹽瀨尿蝦 (最想反枱的一碟菜
成隻瀨尿蝦好似用粉炸完然後表面放一大堆炸蒜茸, 都算!!
最離譜係我剪開中間反開個殼睇, 入面中空, 只有側邊兩排好少好少o既肉依附住個殼, 睇完真係木定口呆, 要大叫magic!
(呢個時候, 我又要後悔當時無影相作記錄!!!)
大佬! 我黎食瀨尿蝦, 唔係黎食炸殼!!

服務態度:
差!! 換碟果陣, 佢揚隻碟俾我示意要我自己換碟! 本來呢個行為唔算死罪, 但因為食物同埋味道已經令我嬲到完全失去理智, 所以我無法接受!!

以上篇野o既結論係: 海鮮材料差, 煮得又難食 (可以話係唔識煮), 服務態度又唔好, 點解仲可以生存? 點解仲要稱自己為海鮮酒家? 完全侮辱咗「海鮮」呢兩個字!! 如果佢只係寫酒家, 我相信怒火減三成!!
2012-12-29
慶祝紀念