2007-01-21
同男朋友係叫左個晚餐2人set:1. 雜菜湯:- 唔明點解會有咖哩味,有d咸2. 凱撒沙律:- d面包好似隔左夜咁,超硬,有d以食石頭,d沙律汁好咸3. 牛油帶子伴薯蓉:- 帶子無乜特別.薯蓉有很淡的咖哩味,幾好.仲有炒椰菜,油左少少.4. 滑蛋豬扒配白米飯:- 味太濃, 白米飯so so so big, 一個男仔都食唔晒.5. 甜品朱古力雪糕伴士多啤梨:- 整碟直接由冰葙取出,雪糕變左一舊冰,食雪糕時幾乎要用隻匙羹"鑿"開黎食.粒士多啤梨係食唔到,掉落碗到時"噹噹"聲,叫人點食.6. 餐品:- 凍&熱檸檬茶. 難飲. 茶用了隔左唔知幾耐夜的茶, 已起沙順帶一提:-a. 回家時覺得很口喝, 懷疑食物加了味精.b. 回家對單時少發現他們多收了幾元, 因為2人餐大約210元,加一, 點計都唔會收240元,真苯, 無睇清楚.好彩無俾貼士c. 人手唔嚴重不足, d服務員個個都唔得閒招呼你.
1. 雜菜湯:- 唔明點解會有咖哩味,有d咸
順帶一提:-
a. 回家時覺得很口喝, 懷疑食物加了味精.
c. 人手唔嚴重不足, d服務員個個都唔得閒招呼你.