2008-11-30 65 瀏覽
(26/11/08)同事推介的餐廳,仲話一定要訂位。我訂了七點半,店員打來,要我改八點半,因為佢地要做兩埸。八點半來到仍要等十五分鐘!那安排座位的店員,被旺場的人流,忙得緊緊張張,應該輪到我地,佢比左張枱另一剛來的人客,下一張給我們時,對我們說唔好意思,剛才先俾左張枱人。但又毫無說及原因,真是莫名其妙。其他侍應好好多!熱情招待,又細心介紹黑松露薄餅的三種食法。見食評,很多人都點這pizza。薄薄外脆如吃Riz餅,老公一吃,唔掂!臭芝士味好濃烈,而我完全不覺問題,只係覺得佢其實唔算係pizza。很特色,黑松露味輕輕點綴,點左特製的醋+葡萄汁,無咁漏,口味見人見智,我覺得試到個特色,是滿足的。野菌意大利飯,濕濕的,又很芝士,老公說道,不如order了車仔意粉,改改唔要芝士,可惜廚房已煮緊。幸好芝味不算太勁。汁:蒜茸;配料:莫莎莉娜芝士;加$5法蘭克福腸;加$8吞拿魚墨汁麵。嘩!我從未食過咁好食既墨汁麵條!!麵身幼之餘,又彈牙爽口!意粉配吞拿魚,是合拍之選!!一埸來到,試盡佢!軟心朱古力布甸,初時覺得奇,多是叫軟心朱古力蛋糕,吃下才知為何佢叫「布甸」,個皮真係如布甸般,來得薄薄,謄謄鎮!沒有
其他侍應好好多!熱情招待,又細心介紹黑松露薄餅的三種食法。
一埸來到,試盡佢!軟心朱古力布甸,初時覺得奇,多是叫軟心朱古力蛋糕,吃下才知為何佢叫「布甸」,個皮真係如布甸般,來得薄薄,謄謄鎮!沒有Brownie蛋糕般甜滯,朱古力味又唔係milk choco介乎dark,大部份由我消滅

薑汁梳乎里,陣陣薑味,質地都是好soft的,老公不愛甜品,都讚出色!
黑松露薄餅
車仔意粉